Hizmeti verecek psikolog, hem kanun hem de etik kurallar gereği kaliteli bir eğitim almış ve bu eğitimin üzerine ilgili ve aslında gerekli olan uzmanlık eğitimini eklemiş olmalıdır. Uzmanın aldığı eğitimin “seçkin” üniversitelerin “kaliteli” programlarından olması, alacağınız hizmetin kalitesini de yükseltecektir. Psikoloji lisansı ve klinik yüksek lisansı ile birlikte, psikoloğunuzun aldığı eğitimlerin hizmetinin gerektiği şekilde ve faydalı yapılabilmesi de tercih sebebi olabilir. Bu sebeple gideceğiniz psikoloğun aldığı mesleki eğitimlere, uygulama konusundaki deneyim, birikim ve becerilerine dikkat etmelisiniz.
Psikolojik danışmanınızın aldığı eğitimlerine, aldığını aktarabilme gücüne, size destek olabileceğine dair güveniniz ve inancınıza göre psikolojik danışma merkezinizi de seçebilirsiniz.
Psikolojik danışma süreci koşulsuz kabule dayalı bir süreçtir. Asla eleştirilmez ve yargılanmazsınız. Psikolojik danışma süreci güven, saygı, gizlilik, empati, saydamlık temellerinin üzerine kurulan bir psikolojik destek hizmeti olduğu için bir danışan kendini ne kadar danışmanına açık şekilde ifade ederse o süreçten yararlanma oranı o derece artacaktır.